ADDRESS

Tanumveien 336
3294 STAVERN

PHONE

958 42 410

Hva er yoga?

Hva er yoga?

Yoga betyr å bringe i balanse. Yoga er ikke kun balanse i kroppen, et treningssystem som holder kroppen sterk og smidig, og fjerner spenninger og stress. Yoga er mye mer. Yoga er balanse på mange plan, – fysisk som sunnhet og helse – følelsesmessig som større selvinnsikt – sosialt som å vise hensyn til andre mennesker, og – åndelig som spørsmålet om vår innerste identitet, eller hvem jeg egentlig er. Yoga kan ikke forklares, men må først og fremst oppleves. Et grunnleggende prinsipp i yoga er samspillet mellom kropp, pust og bevissthet. Man tenker ikke på å fremkalle spesielle virkninger når man gjør yoga. Virkningene kommer av seg selv. De utløses av øvelsene man gjør. At tretthet kan gjøres om til energi er ikke noe man behøver å tro på. Det er en erfaring man gjør. Virkningene av en pusteøvelse kommer uansett hva man mener eller tenker på – såfremt man gjør øvelsen.

Gjennom yogaen blir kroppen styrket og mer bevegelig og dermed kan den brukes på en friere måte. Sinnet bringes til ro, man får overblikk, og det blir lettere å handle ut ifra seg selv. Når man blir kjent med kroppen og sinnet og etter hvert oppdager hvordan man også kan møte spenninger og smerte, minskes frykten for det ukjente. Det åpner for en spontanitet som bygger på oppmerksomhet og tillit. En dypere opplevelse og forståelse av en selv og begivenhetene i ens liv, vokser fram og modnes.

Kursene inneholder en kombinasjon av fysiske øvelser, puste øvelser, avspenning og meditasjon. Programmene er virkningsfulle, og velvære er noe av det første man merker som en virkning av yoga.

Mange mennesker tror at yoga betyr at de må slutte å leve slik de er vant til, slutte å spise den maten de er vant til, slutte å røyke og drikke vin. Tantra yoga sier: Fortsett å leve som du pleier, føy bare til enda en vane – nemlig yoga.